Minőség- és élelmiszerbiztonság politika az ELYON Kft-nél
A minőség és a biztonság fenntartása az élelmiszerlánc folyamán megfelelő szabályok, eljárások alkalmazását kívánja meg. A nemzetközi gyakorlatban a HACCP-t tekintik a leghatékonyabb eszköznek az élelmiszerbiztonság megvalósítására. Alapelveit viszonylag könnyű megérteni és elfogadni. Ez a rendszer került bevezetésre 2000-ben a Elyon Kft-nél is.
MINŐSÉG ÉS ÉLELMISZERBIZTONSÁG POLITIKA
(részlet az Elyon Kft HACCP kézikönyvéből)-
Az ELYON Kft. célja a biztonságos és egyenletesen jó minőségű késztermék előállításán keresztül a vevők igényeinek messzemenő kielégítése, a fogyasztók biztonságának garantálása.
Hisszük, hogy gondolkodásunkban és gyakorlatunkban elsődlegességet élvező minőségi és élelmiszerbiztonsági szempontok növelik a bizalmat vállalatunk termékei iránt, s ez egyben alapvető záloga eredményességünknek is.
Vállalatunk és termékeink jó hírnevének megőrzése érdekében ezért az alábbiakat tartjuk fontosnak:
• A biztonságos élelmiszergyártást szolgáló HACCP rendszer létrehozása, folyamatos alkalmazása és ellenőrzése.
• Beszállítóink tájékoztatása és segítése, hogy a minőségi és élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelő nyers- és alapanyagbázis mindenkor rendelkezésre álljon.
• A gyártási követelményeink lehetőségek szerinti korszerűsítése és javítása, hogy az üzemépületeink, eszközeink és termelő berendezéseink garanciát jelentsenek késztermékeink biztonságához és minőségi színvonalához.
• A korszerű követelményeknek eleget tevő üzemi és személyi higiéniai feltételrendszer biztosítása.
• Dolgozóink oktatása és meggyőzése, hogy az élelmiszerbiztonsági és minőségi elvárásainkkal azonosulva végezzék munkájukat.